Een slim Wi-Fi netwerk voor de educatie sector

Met Commscope RUCKUS

Het realiseren van een Wi-Fi netwerk op een school brengt een aantal unieke uitdagingen met zich mee. Zo zijn er veel apparaten (laptops, mobieltjes, tablets), maar zijn deze ook constant in beweging omdat leerlingen en leraren van lokaal naar lokaal gaan. Scholen hebben daarnaast vaak kleine budgetten en weinig tot geen IT-personeel. Hoe gaat RUCKUS met deze situatie om?

“Het creëren van een Wi-Fi netwerk op een school is uitdagend.”

Wat zijn de voordelen van een RUCKUS netwerk?

Probleemloos bij veel gelijktijdige gebruikers

De access points van RUCKUS zijn uitgerust met verschillende, gepatenteerde technologieën, zoals Beamflex. Ze zijn daardoor in staat om een sterke verbinding te kunnen bieden in situaties waar veel apparaten op één locatie gebruikmaken van een draadloze verbinding. Super handig in drukke omgevingen!

Zet Wi-Fi uit buiten schooltijden

De optie om Wi-Fi uit te zetten buiten schooltijden is erg handig voor wanneer u uw netwerk openbaar beschikbaar wilt stellen voor leerlingen. Ongewenste gasten kunnen daardoor namelijk geen gebruik maken van het internet in de avonduren en de weekenden.

Dekking in op de volledige campus

Er zijn veel onderwijsinstellingen die bestaan uit meerdere locaties. Dankzij BeamFlex zorgt RUCKUS ervoor dat de richtantennes continu luisteren naar waar de gebruikers zich bevinden om zo het ideale pad te creëren en interferentie te vermijden. Er zijn om deze reden ook minder AP’s nodig per locatie.

Interactief en digitaal lesgeven

Zowel lessen als toetsen worden steeds vaker digitaal gegeven en kinderen met dyslexie werken met speciale tablets. Een goed dekkend Wi-Fi netwerk is daarom van essentieel belang. Kies daarom RUCKUS! Wist u bijvoorbeeld dat netwerken van het merk geïntegreerd kunnen worden met Eduroam?

Verschillende gebruikers op een netwerk

Op een school zijn er verschillende soorten gebruikers die hun apparaten willen verbinden met het netwerk. Van docenten tot leerlingen tot stafmedewerkers tot gastdocenten. RUCKUS stelt u in staat om iedere gebruiker andere toegangsrechten te geven.