Drie belangrijke punten om rekening mee te houden bij Wi-Fi in stadscentra

Het is normaal geworden om overal verbonden te zijn met het internet. Als u door het stadscentrum loopt kunt u op ieder moment opzoeken waar u naartoe moet, of deelt u een foto op social media. En hoe fijn zou het zijn als dit ook nog eens kosteloos kon via een Wi-Fi netwerk in de stad. Een sterk Wi-Fi netwerk zorgt voor een nog betere ervaring van bezoekers. Uit onderzoek blijkt zelfs dat op een locatie met Wi-Fi mensen langer blijven dan op een locatie zonder Wi-Fi. Een outdoor netwerk creëren is eenvoudiger dan u wellicht denkt. In dit artikel vindt u drie tips.

1. Creëer een geïntrigeerd netwerk

Vaak is de realiteit dat in veel stadscentra iedere winkel een eigen netwerk heeft met een eigen portal.  Gebruikers moeten daardoor steeds opnieuw inloggen; wat super onhandig is. De oplossing? Eén geïntegreerd netwerk, waarmee gebruikers met één klik de hele dag online kunnen zijn.

2. Houdt rekening met een groot, divers oppervlakte

Een van de uitdagingen bij het creëren van een outdoor Wi-Fi netwerk zit hem in de totale oppervlakte en de grote hoeveelheid al aanwezige Wi-Fi netwerken. Deze kunnen namelijk zorgen voor interferentie. Ga voorbereid aan de slag en doe een site survey. Dit kan nu ook zonder dat de engineer op locatie hoeft te zijn.

3. Vergeet veiligheid niet

Dan heb je het dilemma nog over het garanderen van de veiligheid van uw netwerk. Een geheel onbeveiligd netwerk is een virtuele speeltuin voor hackers. Maar een optimaal beveiligd netwerk is vaak moeilijk te bouwen en het koppelen van nieuwe gebruikers is gecompliceerd. Een helpdesk is vaak noodzakelijk. Cloudpath maak dit een stuk eenvoudiger, waardoor een helpdesk overbodig wordt. Cloudpath is een veilig en makkelijke manier om gebruikers aan te laten sluiten op het netwerk.

Cloudpath is een software-/SaaS-platform van Commscope Ruckus dat een veilige draadloze netwerktoegang biedt voor alle typen apparaten en gebruikers. Bijvoorbeeld, BYOD en gastgebruikers, maar ook IoT apparaten en sensoren. Cloudpath stelt beheerders in staat om op een efficiënte en veilige manier gebruikers automatisch de juiste autorisatie te verlenen. Dit gebeurt door het gebruikersprofiel van het apparaat te vergelijken met de gebruikersprofielen van bekende apparaten in de database.

Onze experts helpen u graag met uw outdoor project

Heeft u advies nodig over een outdoor Wi-Fi project waar u mee bezig bent? De experts van Alcadis helpen u graag verder. Neem contact op met sales@alcadis.nl of bel 030 – 65 85 125. Dan gaan we met u opzoek naar een betrouwbare netwerkoplossing die aan de wensen van uw klant voldoet.