Ruckus introduceert ICX 7850-switch voor 100GbE-netwerken

ICX 7850

Onlangs heeft Ruckus aangekondigd dat het ICX-portfolio wordt uitgebreid met de ICX 7850-serie. De nieuwe switches zijn speciaal ontworpen om tot ver in het volgende decennium een complete edge-to-core-oplossing voor campusnetwerken te bieden.

“De steeds toenemende vraag naar Wi-Fi connectiviteit zorgt voor een behoorlijke belasting voor de huidige generatie core-netwerken. Maar het bijhouden van de enorme groei aan apparaten en snelle ontwikkelingen op het gebied van draadloze technologie hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn”, aldus Siva Valliappan, Vice President van wired products bij Ruckus Networks. De ICX 7850-switch vereenvoudigt multi-gigabit-netwerkupgrades en zorgt voor lagere totale kosten door de mogelijkheid om snel en lineair te kunnen schalen om aan de actuele, maar ook toekomstige netwerkbehoeften te voldoen.

Met de ICX 7850 kunnen 10GbE-, 25GbE-, 40GbE-, 50GbE- en 100GbE-netwerken worden aangelegd via een reeds aanwezige glasvezelbekabeling. Dit maakt de switch uitermate geschikt voor de omvangrijke campusnetwerken van onderwijsinstellingen, de overheid en grote ondernemingen. Dankzij het pay-as-you-grow-model kunnen organisaties met zulke grote netwerken profiteren van de ontwikkelingen op het gebied van draadloze technologieën, zoals 802.11ax (Wi-Fi 6), IoT en LTE, en tegelijkertijd bijdragen aan de doorlopende groei van multi-gigabit-netwerken.

Pay-as-you-grow met de ICX 7850
Dankzij de geavanceerde stackingmogelijkheden van de ICX 7850 kan worden opgeschaald naar 12 switches per stack, wat de poortdichtheid van bedrijfsswitches en traditionele switchkasten in datacenters evenaart. Daarnaast zorgen de hitless stack failover en de mogelijkheid om software-upgrades uit te voeren tijdens het gebruik ervoor dat downtime tot het verleden behoort. De Ruckus SmartZone kan worden ingezet voor het configureren, monitoren en troubleshooten van het gehele Ruckus ICX-portfolio en de draadloze access points van Ruckus. De zeer schaalbare oplossing is eenvoudig te beheren en vergt minder stroom en koeling, wat leidt tot lagere totale kosten als resultaat.

Beveiliging en encryptie
De ICX 7850 ondersteunt net als alle andere switches in het Ruckus-portfolio de nieuwste beveiligingsstandaarden en versleuteltechnologieën. ICX-switches zijn al meer dan 20 jaar in de Amerikaanse federale overheid geïmplementeerd en voldoen aan de strengste beveiligingsnormen en federale certificeringen. De ICX 7850 ondersteunt ook Media Access Control Security (MACsec), een Layer 2-beveiligingstechnologie, gebaseerd op symmetrische cryptografische sleutels, om point-to-point-codering te bieden op ethernetverbindingen tussen knooppunten. Een MACsec Key Agreement (MKA)-protocol genereert en distribueert cryptografische sleutels die worden gebruikt door de MACsec-functionaliteit die in de hardware is geïnstalleerd.

Past zich aan bestaande infrastructuur aan
Met name onderwijsinstellingen maken nog gebruik van oudere bestaande netwerken die OM1- of OM2-glasvezelkabels hebben. Die vereisen Long Reach Multimode (LRM)-interfaces om de 10Gbps-verbindingen te bereiken die nodig zijn voor de hedendaagse bandbreedtevereisten. De ICX 7850 biedt bescherming aan gedane investeringen door een upgradepad te bieden aan klanten met een oudere glasvezelinfrastructuur dankzij de ondersteuning voor LRM-interfaces.

Op de website van Ruckus Networks kunt u het officiële persbericht lezen over de introductie van de ICX 7850. Bezoek onze webshop voor de datasheet en meer details over de ICX 7850-serie →

Het Cloud Ready Specialization Program is vernieuwd en nú nog aantrekkelijker!

Cloud Specialization Program

De Cloud Specialization biedt erkenning aan partners met expertise in de verkoop, implementatie en ondersteuning van Ruckus Cloud Wi-Fi. Deze specialisatie kan worden toegevoegd aan uw bestaande status van het Ruckus Ready Partner Program.

Cloud-managed Wi-Fi steeds gewilder
Steeds meer organisaties stappen over naar cloud-managed Wi-Fi, omdat ze sneller willen distribueren, economisch willen opschalen en eenvoudiger meerdere locaties willen beheren (óf het management willen delegeren aan Ruckus-partners). Door Ruckus Cloud Wi-Fi te verkopen, kunt u uitbreiden naar nieuwe marktsegmenten en steeds terugkerende inkomstenstromen generen.

Om u in staat te stellen succesvol te worden in het verkopen van Ruckus Cloud Wi-Fi, heeft Ruckus een specialisatieprogramma gecreëerd. Dit programma bestaat uit uitgebreide voordelen, incentives, trainingen en ondersteuning bij de support. Bovendien biedt Ruckus een Cloud Wi-Fi sales incentive aan voor alle partners die de oplossing verkopen. Raadpleeg het Ruckus Rewards Program Overview voor alle details.

Voordelen van dit programma

  • Forse kortingen op de aanschaf van de cloud-licenties én de in aanmerking komende access points.
  • Voorrang bij de verdeling van de cloud-leads, naar aanleiding van de Ruckus Customer Trials.
  • Dedicated cloud-experts en 24/7 technisch support.
  • Mogelijkheid om elk kwartaal Marketing Development Funds (MDF) aan te vragen.
  • Cloud Specilization Badge die u kunt gebruiken om uw organisatie te positioneren als expert in de markt.

Er zijn ook verschillende vereisten en voorwaarden waar resellers aan moeten voldoen om te kunnen deelnemen aan het Cloud Ready Specialization Program. Indien u meer wilt weten hierover, dan kunt u contact opnemen met onze salesafdeling via 030 – 65 85 125 of vraag onze Nederlandstalige Cloud Specialization flyer aan →  

De evolutie van Wi-Fi 6

Wi-Fi 6

Let’s take a short trip down memory lane. De afgelopen twee decennia hebben de Wi-Fi standaarden zich razendsnel opgevolgd. In 1997 werd de eerste Wi-Fi generatie gelanceerd, ruim 20 jaar later werd Wi-Fi 6 aangekondigd. Hoewel de officiële certificering van Wi-Fi 6 pas halverwege 2019 wordt verwacht, zijn er al verschillende Wi-Fi 6 producten geïntroduceerd, geproduceerd en verkocht.

De eerste generatie 802.11 in 1997 ondersteunde slechts de 2,4GHz-band. Later werd ook de ondersteuning voor de 5 GHz-band toegevoegd. Wi-Fi 5 (802.11ac) ondersteunt juist alleen de 5GHz-band. De gedachte achter dit besluit was om mensen aan te moedigen naar de 5GHz-band te gaan omdat het een veel ‘schonere’ frequentie was. Wi-Fi 6 (802.11ax) ondersteunt zowel 2,4 GHz als 5 GHz. Dit is voornamelijk te wijten aan de hoeveelheid IoT-apparaten van 2,4 GHz die momenteel al te koop zijn. Daarnaast is de FCC (Federal Communications Commision) aan het kijken naar nieuwe regelgeving om het 6GHz-spectrum zonder licentie voor Wi-Fi 6 te openen.

Kanaal bandbreedte
Wat betreft bandbreedte begon de IEEE 802.11-standaard met 20 MHz en is deze vervolgens uitgebreid tot 40 MHz voor Wi-Fi 4 (802.11n) en tot 160 MHz voor Wi-Fi 5 en Wi-Fi 6. Er zijn nog niet veel 160MHz-apparaten, maar met de ontwikkelingen rondom 6 GHz kan dit zomaar de nieuwe realiteit worden.

Er moet ook opgemerkt worden dat Wi-Fi 6 20MHz-apparaten ondersteunt, wat vooral belangrijk is voor IoT. Dit omdat het ontwerp voor Wi-Fi 6 is geschreven met IoT-apparatuur in gedachten omdat deze goedkoop is, weinig stroom verbruikt en beschikt over zeer kleine batterijen. Met behulp van managementframes kunnen clientstations een Wi-Fi 6 access point laten weten dat ze werken als MHz-apparatuur. Een apparaat van 20MHz kan zenden en/of ontvangen in de 2,4- of de 5GHz-band. Bovendien implementeert de Wi-Fi 6 standaard een protocol waarbij de 20MHz-apparaten alleen communiceren op de primaire 20MHz-kanalen. In wezen betekent dit dat een 40MHz-kanaal mogelijk kan worden uitgebreid tot 80 en 160 MHz. Alle 20MHz-pakketuitwisselingen van deze clients bevinden zich in de primaire 20 MHz. Het is belangrijk om te weten dat apparaten met 20 MHz alleen nodig zijn om in de primaire 20 MHz-kanalen te werken.

Peak PHY Rates & Spectrum Utilization
De peak 802.11 PHY-snelheid ondersteunde 2 Mbps per seconde, wat is toegenomen tot 10 Gbps per seconde voor Wi-Fi 6. Hoge doorvoersnelheden maken het product gewilder, maar wat er echt toe doet is hoe goed de standaard gebruikmaakt van het beschikbare spectrum. Een manier om dit te kwantificeren is met ‘link spectral efficiency’. De eerste 802.11 Wi-Fi standaard pushte bijvoorbeeld 0,1 bps / Hz. Daarentegen pusht Wi-Fi 6 een verbluffende 62,5 bps / Hz.

De algemene spectrumprestaties worden ook aangeduid met de naam van standaard. Wi-Fi 4 (802.11n) stond bekend als HT ofwel high throughput, gevolgd door Wi-Fi 5 (802.11ac) die VHT werd genoemd, ofwel very high throughput. Voortzetting van dit naampatroon leidt ertoe dat, Wi-Fi 6 (802.11ax) is aangewezen als HE, wat staat voor high efficiency.

In onderstaande tabel zijn de verschillen tussen de Wi-Fi standaarden nog eens overzichtelijk weergegeven:

 
802.11
(Legacy)
Wi-Fi 1
802.11b
(Legacy)
Wi-Fi 2
802.11a
(Legacy)
Wi-Fi 3
802.11g
(Legacy)
Wi-Fi 4
802.11n
(HT)
Wi-Fi 5
802.11ac
(VHT)
Wi-Fi 6
802.11ax
(HE)
Year Ratified1997199919992003200920142019
Operating band2,4 GHz/IR2,4 GHz5 GHz2,4 GHz2,4 /5 GHz5 GHz2,4 /5 GHz
Channel BW20 MHz20 MHz20 MHz20 MHz20/40 MHz20/40/80/160 MHz20/40/80/160 MHz
Link Spectral Efficiency0.1 bps/Hz0.55 bps/Hz2.7 bps/Hz2.7 bps/Hz15 bps/Hz42.5 bps/Hz62.5 bps/Hz
Max # SU Streams1111488
Max # MU StreamsNANANANANA4 (DL only)8 (UL & DL)

Voor meer informatie over de evolutie van Wi-Fi 6 kunt u terecht op de website van Ruckus Networks.
Heeft u behoefte aan meer uitleg over Wi-Fi? Sinds dit jaar is het Wi-Fi Seminar op aanvraag beschikbaar. Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken →

Ruckus introduceert de Ruckus R320

Ruckus R320

Onlangs heeft Ruckus de komst van de Ruckus R320 aangekondigd. Dit nieuwe access point levert consistente, betrouwbare 802.11ac Wave 2 Wi-Fi tegen een betaalbare prijs. De R320 is de wave 2 opvolger van de R310.

De Ruckus R320 biedt voldoende capaciteit voor 256 gebruikers per access point en levert doorvoersnelheden tot wel 867 Mbps op de 5GHz band en 300 Mbps op de 2.4GHz band. De R320 is compatibel met SmartZone 5.1 & hoger en Zone Director 10.2.1 & hoger. De R320 is een ideale keuze voor zakelijke omgevingen met een lage dichtheid, zoals kleine en middelgrote bedrijven, winkellocaties, restaurants en kantoren met meerdere huurders.

Belangrijkste eigenschappen van de Ruckus R320

  • Indoor 11ac Wave 2 access point
  • MU-MIMO (2×2:2)
  • Biedt doorvoersnelheden tot wel 867 Mbps op de 5GHz band en 300 Mbps op de 2.4GHz band
  • 256 gebruikers per access point
  • 16 SSID’s per access point
  • Geïntegreerd met BeamFlex en ChannelFly
  • 1 GbE port
  • Power over Ethernet (PoE)
  • Inclusief plastic montagebeugel

In onderstaande tabel worden de verschillen tussen de R320, R310 en R510 duidelijk gemaakt:

Vergelijkingstabel R320

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar verwachting is de R320 eind februari/begin maart leverbaar. Dit is afhankelijk van de exacte verzending van Ruckus.
Bekijk de productpagina in onze webshop voor meer informatie over de Ruckus R320 en de datasheet. Op dinsdag 26 maart 2019 organiseert Alcadis ook een webinar waarin de R320 uitgebreid wordt toegelicht. Lees hier meer en meld u gratis aan voor het webinar →

De Ruckus Dog Day op 7 maart staat volledig in het teken van het ICX portfolio. Bent u er ook bij volgende maand?

Ruckus Dog Day bij Alcadis

Zoals ieder kwartaal organiseren wij in samenwerking met Ruckus de Ruckus Dog Day. Op 7 maart is het weer zover! Het ICX-portfolio staat deze editie centraal. Deze middag zal verzorgd worden door Nederlandstalige engineers van Ruckus Networks. Zorg dat u erbij bent en leer alle ins & outs over ICX en het managen via de SmartZone. Na afloop wordt er gezorgd voor hapjes en drankjes en is er nog volop gelegenheid om te netwerken en vragen te stellen aan onze accountmanagers en de engineers van Ruckus.

Tijdens deze middag kunt u meer leren over:

  • De ICX 7000-serie
  • Het installeren van een ICX-switch
  • Upgrade process (UFI Only)
  • Stacking
  • Access control
  • Management
    • Cli (VLANs, portconfigs, spanning-tree)
    • L2/L3 routing/switching features / design mogelijkheden
  • Ruckus SmartZone
  • Hoe een ICX te integreren met een SmartZone
  • Demo en hands-on sessie
  • SmartZone en ICX integratie roadmap (inclusief 5.1.1 teaser!)

Het belooft weer een inspirerende middag te worden. Mis deze sessie niet en meld u gratis aan via het formulier op de aanmeldpagina op de website van Alcadis. Als u samen met een collega wilt komen, kunt u hem of haar ook tegelijkertijd eenvoudig aanmelden.