De 3 belangrijkste trends op het gebied van Wi-Fi volgens Commscope Ruckus

De WLAN markt verandert zeer snel. Enerzijds worden in 2022 de laatste Wi-Fi 5 producten uitgefaseerd, anderzijds vinden de eerste Wi-Fi 7 ontwikkelingen alweer plaats. Vendoren moeten on top of their game zijn om relevant te blijven in deze dynamische omgeving. Zo ook marktleiders zoals Commscope Ruckus. Welke trends ziet dit merk op het gebied van Wi-Fi in 2022?

Leren van 2021

In veel opzichten heeft de markt de afgelopen twee jaar nog sneller ontwikkelingen moeten maken dan ooit tevoren. Werk-, school-, sport-, zelfs doktersbezoeken… alles moest opeens online. Een enorm uitdaging, maar het brengt ook een hoop kansen. Charles Cheevers, Chief Technology Officer bij Ruckus, benoemde in een recente blog welke opgedane kennis het merk meeneemt uit deze crisis.

In de verwachtingen van Ruckus voor 2022 en verder staan drie Wi-Fi-generaties centraal:

Wi-Fi 6

Al 2 miljard (!) Wi-Fi 6 System On a Chip (SOC) devices zijn in omloop in de markt. 10% van de thuisnetwerken ondersteunt Wi-Fi 6. De verwachting is dat deze groei blijft doorzetten tot 75% in 2025.

Wi-Fi 6E

Ruckus verwacht, met de opkomst van 6 GHz zonder licentie, dat serviceproviders ook Wi-Fi 6E actiever gaan gebruiken in 2022. Deze ontwikkeling zal leiden tot de eerste ‘bookend’ applicaties voor onmiddellijk gebruik op de nieuwe band.

Wi-Fi 7

De eerste pre-Wi-Fi 7 samples zullen in het lab van Ruckus verschijnen in 2022, zij zijn de eerste stap naar de nieuwe Wi-Fi-generatie die de markt zal betreden in 2023. U kunt veel Wi-Fi 7 demonstraties verwachten voor het CES volgend jaar.

Een store voor netwerk-services?

Een andere ontwikkeling die Ruckus aansnijd is de opkomst van een platform voor netwerk-services, soortgelijk als de App Store. Nieuwe technologieën, zoals downloadbare Application Containers (DAC) in de RDK-stack en High-Level API’s in de prpIOS-stack, bieden kansen voor de creatie van zo’n platform. Bovendien is het voor applicatie-/serviceleverancier erg aantrekkelijk om zo “toegang” te krijgen tot alle consumenten die zijn aangesloten bij serviceproviders.

Het belooft een vruchtbare markt te worden voor de Wi-Fi branche als alle trends-voorspellingen van Ruckus uitkomen in 2022. Houd onze social media en nieuwsbrief in de gaten voor het laatste nieuws. Zo deelde we pas de belangrijkste updates van Ruckus Unleashed 200.10 en- 200.11. Heeft u vragen over Ruckus? Onze experts staan klaar om ze te beantwoorden. Neem contact met ze op via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.