Ruckus gaat de concurrentie aan met de R730, het Wi-Fi 6 access point

De engineers van Ruckus Networks hebben onlangs de R730 (Wi-Fi 6 access point) vergeleken met twee concurrerende access points. Alle tests zijn uitgevoerd in een klaslokaal met 60 MacBook Pro’s (802.11ac) verbonden met de 5GHz-radio van elk access point. Opgemerkt moet worden dat een van de AP’s van een concurrerende vendor zijn tweede software gedefinieerde radio ook had uitgeschakeld voor deze test.

Vergelijking Wi-Fi 6 access points

De deelnemende access points
De Wi-Fi 6 access points werden alle drie aangedreven met behulp van multi-gig-poorten van de ICX 7650-switch. WPA2-PSK encryption is ingeschakeld voor de tests met een gecodeerde SSID. De Ixia Chariot-testsoftware werd gebruikt met endpointsoftware die op elk clientapparaat was geïnstalleerd. TCP-framegrootte was ingesteld op een standaard 1460.

TCP-DL en TCP-UL-resultaten
De R730 verslaat de concurrentie met maar liefst 33% in downlink tests en 25% tot 33% voor uplink. Deze tests zijn met 802.11ac (Wi-Fi 5) apparaten, dus verwacht wordt dat de resultaten nog beter zullen zijn wanneer Wi-Fi 6 apparaten dit jaar in volume worden verzonden. Deze test is handig als u naar prestaties met maximale framegrootte kijkt.

Resultaten UDP vergelijking

Echter maakt niet al het verkeer gebruik van maximale framegrootte. Eigenlijk doen de meeste applicaties dat niet. Maar wat gebeurt er als er kleinere framematen gebruikt worden? Onderstaande grafieken illustreren duidelijk het voordeel van Ruckus als er kleinere framematen worden gebruikt.

Resultaten UDP vergelijking

Deze test is opmerkelijk omdat kleinere pakketgroottes (65 bytes in deze test) een hoger CPU-gebruik op het AP creëren. De resultaten van de AP’s van vendor 1 en 2 zijn een stuk lager, omdat deze AP’s te maken kregen met een CPU-gebruik van 100% tijdens de tests. Dankzij een superieure CPU-architectuur levert de R730 tweemaal de doorvoer van de volgende beste concurrent. In de praktijk betekent dit dat de R730 superieure prestaties en gebruikerservaring biedt bij implementaties, waarbij een kleinere pakketgrootte een cruciale aanvulling is in de applicatiemigratiemix, zoals een grootschalige VoIP-implementatie.

CPU-prestaties

Een vergelijkbare trend wordt waargenomen bij pakketgroottes van 256 bytes, 512 bytes en 900 bytes. De Ruckus R730 presteerde consistent aanzienlijk beter dan de vendor 2 (200 – 400% hogere doorvoer).

Hoewel Wi-Fi 6 apparaten net op de markt beginnen te komen, zullen organisaties die hun netwerk willen upgraden nog steeds aanzienlijke voordelen behalen met de Ruckus R730, zelfs voor hun Wi-Fi 5 apparaten dankzij de superieure architectuur van de R730. Deze prestatieverbeteringen zullen niet alleen bestaande applicaties ondersteunen, maar ze zijn ook goed gepositioneerd om nieuwe technologieën te leveren, zoals de hogere eisen van CPU-intensieve WPA3-codering.

Lees meer over deze tests op de website van Ruckus en bekijk de R730 in onze webshop →