Wat is mogelijk met Ruckus Cloud in het onderwijs?

Het is een behoorlijke uitdaging voor schoolbestuurders om een betrouwbare, snelle en veilige Wi-Fi dekking in alle klaslokalen, gebouwen en campussen te realiseren. Zowel leerlingen als docenten brengen steeds meer mobiele apparaten mee naar school. Het gebruik van applicaties met een hoge bandbreedte stijgt ook, denk aan Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR), 4K-video’s en livestreaming. Toch hoeft een oplossing niet perse de kosten in te lopen;

Eenvoudig beheer

Middels Ruckus Cloud zijn gebruikers in staat om snelle, betrouwbare Wi-Fi in high density-omgevingen te leveren, zoals in het onderwijs. Het product biedt verder voldoende dekking, capaciteit en hoge beschikbaarheid om probleemloos 4K-/UHD-video’s te kunnen streamen. Bovendien kunnen Wi-Fi netwerken beheerd worden door middel van één intuïtieve webinterface. De interface biedt meer informatie over de locaties, gebruikers en access points. U verkrijgt ook de performance van uw netwerk.

Ruckus Cloud is gemakkelijk te gebruiken vanaf uw telefoon, iPad of computer. Krijg altijd en overal inzicht in uw netwerk, los snel fouten op en voeg eenvoudig nieuwe access points toe.

Veiligheid van het netwerk

Veiligheid is een belangrijk aspect van Wi-Fi. Ruckus biedt dynamisch vooraf gedeelde sleutels (DPSK’s) die unieke inloggegevens verstrekken voor elk apparaat en elke gebruiker. Gebruikers krijgen toegang tot het netwerk door middel van hun eigen persoonlijke sleutel, die wordt geleverd bij het on-boardingproces van het netwerk. In tegenstelling tot vooraf gedeeld sleutels waarbij meerdere of zelfs alle gebruikers dezelfde sleutel delen.

Het is ook gemakkelijk om te zien welke apparaten, studenten en applicaties uw netwerkbronnen gebruiken, zodat u gemakkelijk de toegang kunt beperken, wijzigen of intrekken. Bovendien is Ruckus Cloud voorzien van automatische beveiligingsupdates en patches, waardoor instellingen in het onderwijs zijn verzekerd van een snel en veilig netwerk.

Meer informatie? Neem contact op met de Ruckus experts van Alcadis via sales@alcadis.nl en 030 – 65 85 125.